Військова інтервенція Росії проти України стала б «великою помилкою», заявив держсекретар США Джон Керрі.

«Не думаю, що де-небудь виникнуть сумніви, що збройне втручання в будь-якій формі, яке стане порушенням суверенітету і територіальної цілісності України, є великою, жахливою помилкою», - сказав він групі журналістів у держдепі.

Держсекретар зазначив: «Для країни, яка так часто виступала проти іноземної інтервенції до Лівії, Сирії, будь-куди ще, важливо почути попередження в той час, коли вона розглядає варіанти дій у суверенній державі Україна», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Якщо стосовно цього існує яке-небудь рішення, не думаю, що воно дешеве, думаю, воно дороге», - додав Керрі.

Він повідомив, що США розглядають питання про надання Україні $1 млрд гарантій за кредитами.

Разом з тим, офіційний представник держдепу Дженніфер Псакі повідомила на брифінгу, що рішення з цього питання ще не прийнято.

Нагадаємо, 26 лютого у ВР Криму пройшли два мітинги - кримськотатарського меджлісу і активістів партії «Русское единство» та козаків. Загалом зібралося близькося 10 тисяч осіб. Між ними сталися бійки. ВР Криму збиралася розглянути два питання: про суспільно-політичну ситуацію в Криму та звіт Радміну.

Спікер Криму Володимир Констянтинов заявив, що в кримському парламенті не ставлять питання про вихід Криму зі складу України і назвав таку інформацію провокацією, щоб дискредитувати ВР автономії і позбавити її легітимності.

Вранці 27 лютого будівлі кримського парламенту та уряду Криму захоплені невідомими озброєними людьми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218