Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявляє, що Євросоюз наполягає на розслідуванні Міжнародною дорадчою комісією Ради Європи фактів насильства та порушень прав людини в Україні, які були під час акцій протесту в Києві.

Про це Фюле заявив у своєму виступі в Європарламенті, де проходять дебати щодо українського питання перед прийняттям спеціальної резолюції стосовно України у четвер, 27 лютого.

«Питання: як правова реформа, реформа міліції та інші повинні бути проведені, щоб загоїти рани останніх днів, місяців і років, і щоб країна рухалася вперед. Ми готові долучитися до цього, якщо нас попросять, у тісній співпраці з нашими міжнародними партнерами», - сказав Фюле євродепутатам, повідомляє «УНІАН».

«Я вітаю залучення Ради Європи, включаючи її комісара з прав людини Мужнієксом, і його доповідь після недавнього візиту до Києва, в якій відмічається необхідність запобігання подальшого насильства, а також необхідність розслідування порушень прав людини. Я також дуже сподіваюся, що Міжнародна дорадча комісія розпочне свою роботу незабаром», - додав Фюле.

Нагадаємо, Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд запропонував створити дорадчий орган, який спостерігатиме за тим, як відбуватиметься розслідування подій в Україні.

Як раніше повідомляв ForUm, за даними МОЗ, у період з 18 лютого внаслідок сутичок у центрі Києва загинули 82 людини. У справі про масовий розстріл демонстрантів фігурує понад 50 підозрюваних.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

382