На сьогодні Національний банк України не збирається застосовувати які-небудь обмеження щодо доступу населення до банківських депозитів, повідомили у прес-службі НБУ.

Так, останні кроки Нацбанку, зокрема, з рефінансування і відповідної підтримки ліквідності банківської системи, спрямовані на стабілізацію ситуації на грошово-кредитному і валютному ринках.

У банку підкреслили про довіру громадян до гривні і банківської системи в цілому. Свідченням цього є, зокрема, те, що депозитний портфель банків за минулий рік збільшився на 106 млрд грн або на 18%, тоді як за 2012 - на 74 млрд грн . Вклади в гривнях за минулий рік зросли майже на 33%.

Нагадаємо, сьогодні в деяких ЗМІ з'явилася інформація про нібито розгляд Національним банком питання можливого обмеження зняття коштів з депозитів.

У НБУ спростували дану інформацію і попросили представників ЗМІ уважно ставитися до вкрай чутливої для суспільства і ринку інформації, і звертатися за відповідними уточненнями та коментарями до прес-служби відомства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

484