У АПК України в цілому і в т.ч. у овочівництва - хороший потенціал і щодо експорту, і щодо імпортозаміщення, і його ще треба реалізувати. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа заявив на ІІІ Голландсько-українському форумі тепличної індустрії.

Так, за його словами, у 2013 р. в країну імпортовано 127,5 тис. т овочів на $39 млн, причому найбільше завезено помідорів (30,2 тис. т) та огірків (15,6 тис. т). «Але ці овочі в достатніх обсягах можуть вирощуватися у вітчизняних теплицях, є хороші передумови для цього», - зазначив експерт.

Він додав, що у держбюджеті-2014 на розвиток овочівництва та садівництва загалом закладено 700 млн грн., насамперед, на компенсацію витрат з будівництва овочівницьких теплиць.

«Хотілося б, щоб ці кошти надійшли в сектор, незважаючи на складну економічну ситуацію в країні. В цілому ж на фінансування тепличного господарства потрібно не менше 1,3 млрд грн/рік, і такі плани у Мінагрополітики є», - підсумував фахівець.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

370