Правоохоронці повинні уникнути збройного протистояння в Криму. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Всі силові структури Криму і Севастополя отримали від мене і Валентина Наливайченка (глави СБУ. - Ред.) відповідні інструкції: у будь-якому разі не провокувати збройний конфлікт, збройне протистояння з цивільним населенням. Це наша позиція», - сказав він.

Також Аваков підкреслив, що позиція силовиків з питання Криму і Севастополя є виваженою.

«Це не позиція слабкості, це позиція розуму - єдина позиція, з якою можна вирішити конфлікт», - вважає в.о. глави МВС.

Він повідомив, що в Криму зараз працює спеціальна група Верховної Ради на чолі з нардепом від фракції «Батьківщина» Андрієм Сенченком. «Шляхом діалогу ми досягнемо набагато більше, ніж протистоянням. І єдине, що я зараз ставлю всім правоохоронцям від Севастополя до Сімферополя - це зробити все, щоб не було сутичок проросійських радикальних сил з іншими радикальними силами, які дотримуються точки зору євроінтеграції, з кримськотатарським народом», - підсумував Аваков.

Нагадаємо, голова Верховної ради АРК Володимир Констянтинов назвав недостовірною поширену деякими ЗМІ інформацію про те, що сьогодні в ході позачергового пленарного засідання парламенту автономії планується прийняти радикальні рішення аж до виходу Криму зі складу України.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

690