Польща готова всебічно сприяти Україні на шляху змін і реформ. Про це заявив голова Ради міністрів Республіки Польща Дональд Туск у ході телефонної розмови з виконуючим обов'язки Президента України, головою Верховної Ради Олександром Турчиновим, повідомили Forum'у в прес-службі ВР.

Під час розмови сторони обговорили ситуацію, що склалася в Україні. Турчинов повідомив співрозмовнику, що одна з головних проблем, з якою зіткнулася нова влада, - практично повна відсутність центральної та місцевої влади в країні.

Разом з тим, за його словами, вже завтра новою парламентською більшістю буде сформовано уряд народної довіри, «що дозволить відновити легітимну владу в регіонах».

Крім цього, Турчинов висловив сподівання, що після формування уряду буде відновлено співпрацю з МВФ та іншими міжнародними організаціями, «що сприятиме виходу України з кризи, яку ми отримали у спадок».

«Наш стратегічний курс - європейська інтеграція, і ми дуже сподіваємося на підтримку Польщі в цьому питанні», - сказав керівник парламенту.

У свою чергу Туск висловив слова підтримки всього українського народу, і зазначив, що польська сторона готова всебічно сприяти Україні на шляху змін і реформ.

«Ми готові надати всебічну підтримку Україні та її народу», - зазначив голова Ради міністрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

343