Замість розформованого спецзагону «Беркут» створять новий спецпідрозділ. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу заявив в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков.

Він повідомив, що указ про розформування спецпідрозділу «Беркут» вже підписаний, і особовий склад переведений до компетенції кадрової служби МВС.

«Мною дано доручення щодо створення нового підрозділу, призначення якого - виконання завдань щодо забезпечення громадського порядку», - повідомив він.

За словами Авакова, новий спецпідрозділ буде кардинально відрізнятися від «Беркута». «Філософія дій буде спрямована не на контроль над народними хвилюваннями, проти мирних демонстрантів, а на стримування агресії по відношенню до прав людини», - повідомив Аваков.

Що стосується чотирьох тисяч службовців розформованого сьогодні спецзагону «Беркут», то Аваков повідомив, що ці люди пройдуть переатестацію, яка завершиться через 10-15 днів, і не причетні до злочинів зможуть продовжити службу в лавах МВС.

Як раніше повідомляв ForUm, 22 лютого депутати обрали Арсена Авакова (фракція ВО «Батьківщина») виконуючим обов'язки міністра внутрішніх справ.

У Міністерстві внутрішніх справ України проведено низку кадрових змін.

У деяких регіональних управліннях МВС України будуть проведені службові розслідування щодо дій керівників головних управлінь і управлінь МВС.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

505