Фрегат «Гетьман Сагайдачний» завершив участь в операції Європейського союзу «Аталанта». Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Національний контингент у складі екіпажу фрегата Військово-морських сил Збройних сил України «Гетьман Сагайдачний», підрозділу спеціального призначення (оглядової команди) і вертолітного загону, провівши останнє, четверте патрулювання в районі Аденської затоки, завершив свою участь в операції Європейського союзу з протидії піратству на морі «EU Navfor Atalanta», - йдеться у повідомленні.

Під час участі в операції корабель 30 діб провів у морі безпосередньо на патрулюванні в районах, небезпечних від піратів. Щодня через ці райони проходило близько 50 цивільних суден. Оглядовою командою контингенту проведено 7 дружніх підходів до місцевих рибалок, оглянуто 4 судна, які викликали підозри у піратській діяльності. Екіпажем вертольота Ка-27 за період участі в операції виконано близько 50 польотів з метою ведення повітряних розвідок надводної обстановки. Рішучими діями екіпажу вертольота Ка-27 було зупинено 2 швидкісні човни, які не відповідали на запити корабля і продовжували свій рух.

За оцінкою командира національного контингенту контр-адмірала Андрія Тарасова, особовий склад доклав максимум зусиль для виконання поставлених завдань, продемонстрував здатність ВМС ЗС України щодо захисту цивільного судноплавства.

Зазначається, що сьогодні український фрегат увійшов у Суецький канал і почав рух курсом на Середземне море.

Нагадаємо, з 3 січня 2014 року фрегат Військово-морських сил Збройних сил України «Гетьман Сагайдачний» з вертольотом Ка-27 і спецназом почав участь в операції Європейського Союзу з протидії піратству біля узбережжя Сомалі «EU NAVFOR ATALANTA». 20 лютого фрегат вийшов на останнє патрулювання в Аденській затоці в рамках виконання завдань операції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326