Всі профільні міністерства та відомства, які відповідають за безперебійну роботу систем життєзабезпечення, повинні продовжувати виконувати свій професійний обов'язок. Про це заявив в.о. віце-прем'єр-міністра Олександр Вілкул, повідомляє прес-служба чиновника.

За його словами, всі локальні пошкодження повинні усуватися протягом доби. Зокрема, менше ніж за добу було відновлено електропостачання мешканців міста Лисичанська (Луганської області), яке було припинено внаслідок пошкодження електричного кабелю. Завдяки цьому 20 тис. жителям міста повернуто водопостачання і відновлено електропостачання 131 приватного будинку. Зараз у всі населені пункти стабільно подається електроенергія. Для оперативного реагування на складні ситуації щодоби в регіонах чергують понад 600 бригад енергетиків і понад 1700 одиниць техніки.

За інформацією оперативно-диспетчерського штабу Мінрегіону, зараз тривають ремонтні роботи з ліквідації локальних пошкоджень тепломереж для відновлення теплопостачання в 6 багатоквартирних житлових будинках Києва. Всі роботи повинні бути завершені впродовж доби.

«Як повідомив Український гідрометцентр, сьогодні, 26 лютого у східній та південній частині України посиляться пориви вітру до 15-20 м/с. Тому ДСНС, Укравтодор, Мінрегіон повинні вжити превентивні заходи для забезпечення безпеки на дорогах», - сказав Вілкул.

Для стійкого руху транспорту у межах населених пунктів Мінрегіоном забезпечена подобова робота майже 400 одиниць комунальної техніки. Також використовується понад 7 тис. тонн піщано-сольової суміші.

За даними Укравтодору, поки проїзд автодорогами України та на перевалах доріг гірських районів забезпечено. У 8 областях - Житомирській, Київській, Вінницькій, Волинській, Рівненській, Хмельницькій, Одеській і Миколаївській - у зв'язку з дощем і мокрим снігом дорожніми службами було оперативно забезпечено посипання доріг протиожеледними матеріалами. До цього за завданням уряду були залучені 527 шляховиків і 264 одиниці спецтехніки.

За оперативними даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, рятувальні підрозділи в регіонах працюють у штатному режимі.

За інформацією Мінпромполітики, промислові підприємства працюють у штатному режимі, аварійних ситуацій немає.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324