Європейське відділення Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій (ФІБА-Європа) зацікавлене у проведенні Євробаскету-2015 в Україні. Про це заявив директор турніру Маркіян Лубківський, повідомляє Місцевий організаційний комітет Євробаскету-2015.

Зокрема, Лубківський підкреслив: «Учора ми з генеральним секретарем Федерації баскетболу України Олександром Ларіним провели зустріч з в.о. президента ФІБА-Європа Сірієлем Кумансом і генеральним секретарем ФІБА-Європа Камілом Новаком. Нам підтвердили, що ФІБА-Європа зацікавлена у проведенні турніру в Україні. Організація щиро співчуває українцям й уважно стежить за розвитком ситуації. Іншими словами, питання перенесення або скасування турніру в Україні не обговорювалося. Взагалі в історії ФІБА-Європа ще не було прецеденту перенесення турніру в іншу країну».

Як повідомив Лубківський, розглядалася необхідність проведення зустрічі з новим керівництвом України з метою обговорення подальшої долі турніру: «Зараз ми працюємо над організацією візиту керівництва ФІБА-Європа в Україну і проведенням таких зустрічей».

Директор турніру підкреслив, що місцевий оргкомітет «Євробаскет-2015» продовжує виконувати функції представництва ФІБА-Європа в Україні згідно з Угодою про проведення турніру.

Нагадаємо, у грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення Євробаскет-2015.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1726