Прокурори областей повинні докласти максимум зусиль для виконання основних пріоритетів діяльності органів і повернення довіри громадян. Про це на координаційній нараді заявив виконуючий обов'язки генерального прокурора України Олег Махніцький, повідомили Forum'у в прес-службі ГПУ.

Також було зроблено акцент на тому, що після звільнення прокурори, інші керівники як апарату Генеральної прокуратури, так і прокуратури областей будуть перевірятися на предмет їх причетності до скоєння злочинів проти учасників мирних акцій протесту. У разі підтвердження даних про скоєння ними злочинів, вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

«Керівники, які віддавали злочинні накази, в тому числі у листопаді, також звільнені від відповідальності. До цих справ необхідно повернутися, встановити посадових осіб, відповідальних за кровопролиття, і розслідувати провадження у повному обсязі. Також необхідно вжити заходів щодо розслідування дій командирів військових формувань та Збройних сил України, які намагалися всупереч вимогам закону втручатися в конфліктну ситуацію. Всі керівники, причетні до організації терору проти народу України, повинні понести сувору відповідальність», - зазначив Махніцький.

Крім того, в.о. генерального прокурора нагадав, що також важливо надати законну оцінку керівникам правоохоронних органів, які чинили протиправні дії під час подій на Майдані.

Як раніше повідомляв ForUm, за даними МОЗ, у період з 18 лютого внаслідок сутичок у центрі Києва загинули 82 людини. У справі про масовий розстріл демонстрантів фігурує понад 50 підозрюваних.

25 лютого Верховна Рада України прийняла рішення звернутися в Міжнародний кримінальний суд із закликом встановити та притягнути до відповідальності вищих посадових осіб України за злочини проти людяності під час мирних акцій протесту громадян з 30 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

412