Українські бізнесмени проведуть всеукраїнський бізнес-форум, на якому обговорять варіанти припинення корупції та контролю влади в Україні. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив голова оргкомітету Форуму українського бізнесу, голова Ради підприємців при КМУ Леонід Козаченко.

«Було прийнято рішення провести всеукраїнський бізнес-форум, до якого залучити максимум бізнес еліти в Київ, а також буде дистанційне включення всіх регіонів в онлайн режимі... питання корупції ключове», - сказав він.

Також Козаченко зазначив, що на сьогодні всі пропозиції зводяться до радикальних кроків.

«Це і люстрація або атестація керівників усіх державних органів... також необхідно поки їх відсторонити від роботи», - сказав він і додав, що також повинні бути посилені вимоги до нових людей, які прийшли на посади.

Крім того, оргкомітет форуму запропонує програму «100 днів», у якій по днях буде розписано план дій виконавчої влади. Також оргкомітет працює над документом стратегії розвитку, головною ідеєю якого є євроінтеграція.

Також він зазначив, що на сьогодні оргкомітет не прийшов до висновку про те, «як контролювати нову владу у виконанні їхніх рішень».

«Є багато ідей про те, як контролювати владу і які органи повинні бути створені. Ми хочемо використовувати той потенціал, який створила бізнес-громада на Майдані... де в першу чергу були представники бізнесу», - сказав він.

Крім того, Козаченко повідомив, що проведення форуму попередньо призначено на 12 березня.

Катерина Тюріна,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251