Вибухових пристроїв у будівлі Харківської облдержадміністрації не виявлено, про це повідомляє прес-служба МВС України у Харківській області.

«Огляд приміщення проводився близько трьох годин, під час якого було ретельно обстежено 1500 квадратних метрів шестиповерхового будинку, а також всю прилеглу територію», - зазначили в міліції.

Учора близько 18:00 в чергову частину Київського райвідділу міліції міста Харкова надійшов дзвінок від невідомого, який розповів, що приміщення Харківської облдержадміністрації нібито заміновано.

На місце події для перевірки інформації негайно виїхала слідчо-оперативна група Київського райвідділу міліції, вибухотехнічна та кінологічна служби, а також ДСНС. Евакуація людей не проводилася, рух транспорту також не перекривався. За результатами огляду, ніяких вибухових речовин та інших небезпечних пристроїв виявлено не було.

Цю подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, слідчі відкрили кримінальну справу за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено максимальне покарання до 6 років позбавлення волі.

Зараз міліцією вживаються заходи щодо встановлення особи, причетної до цього кримінального правопорушення.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 лютого близько 18:00 невідомий повідомив про замінування приміщення Харківської облдержадміністрації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142