Ментально і політично Україна розділена на чотири частини. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції заявив політолог Віктор Небоженко.

«У нас не одна Україна, їх не дві і не три, їх чотири. Є Західна Україна, Центральна Україна, є Південно-Східна Україна, є і ще одна Україна - це Київ. Київ після 2004 року, після Майдану перетворився на самостійну Україну, на самостійний політичний чинник, майданчик, де вирішуються всі основні питання», - сказав він.

За словами політолога, поняття сепаратизму в ХХІ столітті сильно змінилося, порівняно з його значенням у ХІХ-ХХ століттях. «Раніше термін «український сепаратизм» пов'язували з тим, що український народ хоче отримати незалежність. У ХХІ столітті «український сепаратизм» - це будь-який, спровокований Росією, політичний і терористичний рух на Півдні та Сході України», - пояснив експерт.

При цьому він додав, що не існує юридичних осіб, міжнародних і силових способів виходу із ситуації.

На його думку, тільки сильна влада шляхом реформ, які будуть, насамперед, враховувати інтереси Південного сходу України, може вирішити питання, пов'язані з сепаратизмом. «Поступово, я думаю, що ситуація нормалізується, хоча на 20 років ми маємо дуже серйозний клубок суперечностей, що Києву ще належить вирішити», - резюмував Небоженко.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

412