Мелітопольський міськрайонний суд усунув з посади підозрюваного в отриманні хабарів мера Мелітополя Сергія Вальтера до 12 березня 2014 року.

Процесуальний прокурор у цьому провадженні Денис Корх повідомив, що суду, де слухається справа організованої злочинної групи, до складу якої, за даними обвинувачення, входили мер Мелітополя, два його екс-заступники та керівник мелітопольського комунального підприємства, ухвалив рішення 25 лютого.

«Судом також введено заборону на виїзд Вальтера з країни на період проведення кримінального провадження, і заборону на виїзд із Мелітополя без відповідного дозвільного рішення суду», - зазначив Корх, передає «УНІАН».

Нагадаємо, Вальтер, його екс-заступники, а також директор комунального підприємства мелітопольської міськради підозрюються в отриманні хабарів в особливо великих розмірах та скоєнні низки інших злочинів у складі організованої злочинної групи.

Вони обвинувачуються в отриманні хабарів від керівників підприємств, які здійснюють пасажирські перевезення в Мелітополі, легалізації грошових коштів, отриманих незаконним шляхом, та службовому підробленні (ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 365, ч. 1 ст. 366 і ч. 4 ст. 368 КК України).

Фігуранти справи були затримані співробітниками УБОЗ ГУМВС України в Запорізькій області.

Слухання справи почалося 17 травня в Мелітопольському міськрайонному суді, який відхилив клопотання підсудних та їхніх захисників про перенесення розгляду справи до іншого суду, після чого ними були подані аналогічні клопотання у ВССУ, який також відмовився переносити слухання справи в інший суд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157