Три президенти України - Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко - вважають першочерговим завданням нової влади притягнути до відповідальності всіх колишніх державних чиновників, винних у масових вбивствах протестувальників.

Про це йдеться в їхній заяві про суспільно-політичну ситуацію в країні.

«Покарання організаторів і виконавців, усіх винних у масових вбивствах людей є необхідною умовою очищення суспільства і встановлення справедливості та нормалізації життя», - заявляють президенти.

Також вони вважають важливим для нормалізації суспільно-політичної ситуації формування нової більшості у Верховній Раді та нового уряду, підтвердження європейського курсу, відновлення справедливості в правоохоронній та судовій системі, повідомляє «Українські новини».

У той же час Кравчук, Кучма і Ющенко відзначають, що виникає багато складних проблем у суспільному житті, зокрема активізуються елементи анархії, беззаконня та вседозволеності.

Також президенти нагадують новій владі про необхідність вирішувати всі проблеми суспільно-політичного життя на засадах відкритості та гласності.

Як раніше повідомляв ForUm, за даними МОЗ, у період з 18 лютого внаслідок сутичок у центрі Києва загинуло 82 людини. У справі про масовий розстріл демонстрантів фігурує понад 50 підозрюваних.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов під час наради з керівниками силових міністерств і відомств доручив прискорити проведення необхідних оперативно-слідчих дій, пов'язаних з розслідуванням масових убивств громадян України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313