На мітингу захисників пам'ятника Леніну у Харкові виник конфлікт між учасниками акції та міським головою Геннадієм Кернесом, який спробував зняти прапор Російської Федерації, піднятий пікетувальниками перед будівлею Харківської міськради.

Як передає «Інтерфакс-Україна», Кернес вийшов до мітингувальників і закликав їх не повторювати ситуацію в Севастополі і зняти прапор Росії, проте мітингувальники його не послухали. Виникла штовханина, і міському голові Харкова не вдалося зняти прапор.

Охоронцям Кернеса насилу вдалося вивести його з натовпу і завести в будівлю мерії. Після цього перед входом вишикувався кордон міліції.

Повернувшись на сесію Харківської міськради Кернес розкритикував дії пікетувальників: «Я вважаю, що ті, хто це роблять, провокують агресію і загострення пристрастей», - сказав він.

За його словами, прапор ЄС може і повинен висіти перед будівлею Харківської міськради, оскільки Харків - єдине місто в Україні, яке має 4 нагороди Ради Європи».

Раніше учасники акції під крики «Росія!» і «Київ, дивись!» підняли перед будівлею Харківської міськради російський державний прапор і прикріпили до нього георгіївську стрічку. Раніше на цьому місці висів прапор Євросоюзу, який учасники акції протесту зняли.

Також під час акції учасники пікету спалили червоно-чорний прапор УПА.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244