Твердження, що містяться в заяві Міністерства закордонних справ Російської Федерації щодо загроз громадянським правам представників національних меншин та релігійних конфесій, є неправдивими і не спираються на доведені факти.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

«Цілком упередженими і такими, що не відповідають дійсності, є звинувачення щодо «терористичних методів придушення незгодних» і поширення «неонацистської ідеології» з боку політичних сил, які отримали підтримку більшості громадян на парламентських виборах 2012 року і зараз беруть на себе відповідальність за ситуацію в країні», - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що на нинішньому етапі Україна особливо зацікавлена у підтримці міжнародною спільнотою зусиль, спрямованих на забезпечення економічної стабілізації і запобігання можливим загрозам територіальній цілісності та суверенітету держави.

«Особливі очікування в зв'язку з цим покладаються на держави-гаранти територіальної цілісності та політичної незалежності України згідно з Меморандумом про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (Будапештського меморандуму)», - заявили в МЗС.

У цьому контексті в Україні надають важливе значення заяві міністра закордонних справ Російської Федерації як однієї з сторін Будапештського меморандуму про неприпустимість зовнішнього втручання у внутрішні справи України і важливість створення умов для розвитку України як частини загальноєвропейської сім'ї.

Українська сторона підтвердила відданість українсько-російським відносинам на новій, дійсно рівноправній і добросусідській основі, на чому було особливо наголошено у зверненні до українського народу виконувача обов'язків Президента України, голови Верховної Ради України О.В.Турчинова.

Відразу після завершення формування нового уряду України українська сторона буде готова до відновлення повномасштабного двостороннього діалогу в рамках інститутів українсько-російської міждержавної комісії, підсумували в МЗС.

Нагадаємо, МЗС РФ розповсюдило заяву, в якій висловило крайню стурбованість розвитком ситуації в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305