Україна тимчасово заборонила ввезення продукції тваринного походження з Литовської Республіки через випадки захворювання свиней на африканську чуму.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

«Згідно з офіційним повідомленням Державної продовольчої та ветеринарної служби Литовської Республіки, на території країни зареєстровані випадки захворювання на африканську чуму свиней. У зв'язку з цим, головним державним інспектором ветеринарної медицини України запроваджено тимчасову заборону на ввезення сприйнятливих тварин, продукції, сировини і репродуктивного матеріалу з Литовської Республіки в Україну», - йдеться в повідомленні.

Ввезення з цієї країни інших вантажів, підконтрольних Державній службі ветеринарної медицини України, дозволяється здійснювати відповідно до ветеринарних вимог щодо імпорту в Україну об'єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду.

Як повідомляв ForUm, у Луганській області в січні був зафіксований перший цього року випадок африканської чуми свиней. 18 лютого був зафіксований четвертий випадок зараження дикого кабана на АЧС.

Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України тимчасово заборонила ввезення сприйнятливих до африканської чуми свиней (АЧС) тварин і продукції з Польщі, а з 3 лютого призупинила сертифікацію живих свиней та продукції свинарства, що постачається з країни в Росію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149