Охорону громадського порядку в Одесі забезпечуватимуть патрулі, до складу яких увійдуть представники різних політичних партій і громадських організацій, повідомляє прес-служба Одеської облдержадміністрації.

«У ході зустрічі глави Одеської ОДА Миколи Скорика з представниками політичних партій і громадських організацій регіону був підписаний договір про зобов'язання перед територіальними громадами Одеської області. Один із пунктів цієї угоди передбачає спільне патрулювання вулиць представниками різних політичних сил і громадських організацій», - зазначили в ОДА.

Діяльність таких формувань буде здійснюватися на підставі Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону».

На думку заступника начальника ГУМВС України в Одеській області Дмитра Фучеджі, така практика себе виправдовує. За його словами, якщо нині кожна з політичних сил самостійно прагне контролювати спокій громадян, то об'єднання зусиль буде більш конструктивним.

«Ми вже співпрацюємо з лідерами політичних сил регіону. І як результат: криміногенна ситуація в області, порівняно з аналогічним періодом минулого року, знаходиться на тому ж рівні. Це вдалося досягти завдяки спільним зусиллям», - підкреслив Фучеджі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180