Заступник голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський вважає одним із головних принципів формування коаліційного уряду включення до його складу представників Майдану. Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Естонської Республіки Урмасом Паетом, повідомили Forum'у в прес-службі ВР.

Віце-спікер зазначив, що це обумовлено необхідністю врахування позиції представників Майдану, які, за його словами, є «лідерами громадської думки». Він зазначив, що ці люди «не обіймали державних посад, але мають великий моральний авторитет у суспільстві».

«Вони повинні самі визначитися, чи готові займати пропоновані посади, коли стане спокійно на вулицях», - додав заступник керівника парламенту.

Він також заявив, що спокій в країні залежатиме від спільних дій уряду та парламентської коаліції. «У людей не було можливості контролювати владу досі, - сказав він. - І якщо вони відчують, що контролюють ситуацію в державі, то повернуться додому».

Як раніше повідомляв ForUm, голова парламенту Олександр Турчинов заявив, що в четвер, 27 лютого, Верховна Рада проголосує за коаліційний уряд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

562