Організація Об'єднаних Націй підтримує єдність і територіальну цілісність України. Про це йдеться у заяві старшого радника Генерального секретаря ООН Роберта Серрі.

За словами Серрі, вчора у своїй заяві Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун зазначив, що «він направив мене у Київ як його Старшого радника, щоб гарантувати всім громадянам України підтримку Організації Об'єднаних Націй, а також повідомити про його очікування щодо того, що всі ключові міжнародні учасники працюватимуть спільно заради допомоги Україні у цей непростий в історії країни час», повідомляє «УНІАН».

За словами Серрі, він також «передав важливе повідомлення генерального секретаря про те, що Організація Об'єднаних Націй висловлює солідарність зі всіма громадянами України і прагне допомогти в процесі розвитку такого управління країною, яке враховувало б інтереси всіх верств населення, забезпечувало верховенство закону та дотримання прав людини, і створювало сприятливі умови для вільних і справедливих виборів. Як зазначив генеральний секретар, Організація Об'єднаних Націй підтримує єдність і територіальну цілісність України».

Серрі повідомив, що провів зустрічі, зокрема, з новим головою Верховної Ради України Олександром Турчиновим, віце-прем'єр-міністром Костянтином Грищенком, в.о. міністра фінансів Юрієм Колобовим і в.о. міністра закордонних справ України Андрієм Олефіровим, щоб обговорити ситуацію в Україні й узгодити зусилля, спрямовані на досягнення стабільного та процвітаючого майбутнього.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

395