Бухгалтер столичної держустанови в період з 2009 по 2012 рік привласнила понад 7,5 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба МВС.

«Бухгалтер умисно вносила неправдиві відомості про нарахування зарплати, а надлишкові кошти перераховувала на власний банківський рахунок. Службове становище головного бухгалтера давало їй можливість доступу до управління рухом грошових потоків і детального обліку використаних грошей», - наголошується в повідомленні.

Вона точно знала показники реальних обсягів витрат на зарплату. Через систему віддаленого керування банківським рахунком «Клієнт-Банк» вона перераховувала завищені суми. Після надходження цих сум з банківської установи бухгалтер подавала керівництву підприємства список працівників для отримання зарплати. А надмірні кошти перераховувала на свій банківський рахунок під виглядом отримання чергової виплати зарплати і пов'язаних з нею платежів.

Завдяки втручанню співробітників київської міліції фінансові афери було викрито.
У ході досудового розслідування співробітниками Слідчого управління ГУМВС України в місті Києві, встановлено, що своїми умисними діями аферистка скоїла кримінальний злочин, передбачений ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

493