У Харкові з Диканівської виправної колонії випустили Сергія Павличенка, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

«Органами прокуратури Харківської області в повному обсязі забезпечено виконання постанови Верховної Ради України №4202 від 23.02.2014 «Про звільнення політв'язнів», - наголошується в повідомленні.

Крім того, на волю з Харківського СІЗО вийшли активісти організації «Патріот України» та Соціал-Національної Асамблеї Андрій Білецький, Ігор Михайленко, Віталій Княжеський та Олег Однороженко.

«25.05.2014 Андрій Білецький, Ігор Михайленко, Віталій Княжеський, Олег Однороженко і Сергій Павліченко, які містилися у Харківському слідчому ізоляторі і Диканівській ВК №12 УДПтСУ в Харківській області, вже отримали довідки про звільнення із зазначених установ і перебувають на волі», - повідомили в прес-службі прокуратури.

У прокуратурі Харківської області зазначили, що «звільнення зазначених осіб проведено у суворій відповідності з кримінальним процесуальним і кримінально-виконавчим законодавством України виключно на підставі судових рішень».

Голосіївський райсуд Києва 2 жовтня 2012 року засудив Дмитра Павліченка до довічного ув'язнення, а його сина Сергія Павліченка - до 13 років позбавлення волі за вбивство судді Шевченківського районного суду Києва 21 березня 2011 року.

24 лютого Верховна Рада України доручила Генпрокуратурі звільнити політв'язнів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

429