Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов у вівторок провів нараду з керівниками силових міністерств і відомств, повідомили Forum'у в прес-службі ВР.

Під час наради обговорювалися питання недопущення будь-яких проявів сепаратизму і посягання на територіальну цілісність України (зокрема, це стосується подій, які відбувалися в АР Крим), та покарання винних у цьому.

Також були розглянуті питання, пов'язані з нормалізацією ситуації в Україні та захистом конституційних прав громадян.

Крім того, керівник парламенту доручив прискорити проведення необхідних оперативно-слідчих дій, пов'язаних з розслідуванням масових убивств громадян України.

«Ми повинні зробити і зробимо все можливе для того, щоб знайти винних у злочинах проти людства, які відбулися в Києві», - підсумував Турчинов.

Як раніше повідомляв ForUm, за даними МОЗ, у період з 18 лютого внаслідок сутичок у центрі Києва загинуло 82 людини. У справі про масовий розстріл демонстрантів фігурує понад 50 підозрюваних.

25 лютого Верховна Рада України ухвалила рішення звернутися в Міжнародний кримінальний суд із закликом встановити та притягнути до відповідальності вищих посадових осіб України за злочини проти людей під час мирних акцій протесту громадян з 30 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

484