Для економії коштів вибори Президента України та вибори в Києві можуть проводити одні й ті ж члени дільничних виборчих комісій. Про це під час брифінгу заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, передає кореспондент Forum'у.

«Дуже хотілося б, щоб дільничні виборчих комісій для одних і других виборів (президентських і виборів київського міського голови і депутатів міськради. - Ред.) були загальними. І це заощадить кошти держбюджету», - заявив Магера.

За словами Магери, бюджет столичних виборів буде порахований і озвучений найближчим часом, але левова частка витрат під час виборчого процесу припадає на функціонування дільничних виборчих комісій.

«Якщо говорити про президентські вибори, то Ви знаєте, що у бюджеті вже виділено кошти в розмірі двох мільярдів гривень, і більше одного мільярда гривень - це кошти на оплату праці членів виборчих комісій. З цих більше одного мільярда гривень фактично вся сума - це кошти, які будуть виділені на оплату праці членів дільничних виборчих комісій. А члени цих виборчих комісій будуть одночасно обслуговувати два види виборів - місцеві та президентські, тому економія буде серйозною», - зазначив заступник голови ЦВК.

При цьому Магера наголосив, що для реалізації цієї ідеї необхідно внести зміни до законів «Про місцеві вибори» та «Про вибори Президента України».

У той же час у Києві потрібно буде створити районні виборчі комісії, які координуватимуть роботу дільничних виборчих комісій.

Нагадаємо, 22 лютого Верховна Рада ухвалила постанову «Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень». Цією постановою призначаються позачергові вибори Президента на 25 травня 2014 року.

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що на проведення дострокових президентських виборів в Україні необхідно близько 2 млрд грн, проте цю суму можна значно скоротити, внісши зміни до закону про президентські вибори.

Сьогодні Верховна Рада України призначила вибори київського міського голови і депутатів міськради на 25 травня 2014 року.


Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

562