Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон відзначає необхідність українською владою розробки плану економічних реформ для визначення умов надання фінансової допомоги Україні. Про це вона сказала на прес-конференції.

«Необхідно прийняти рішення щодо створення уряду, і в міру того, як різні партії будуть залучені в цей процес, має бути розроблений план і вирішення економічних питань для обговорення його з міжнародними організаціями, і з усіма нами, щоб ми могли визначити яку краще надати допомогу Україні», - сказала Ештон.

При цьому вона підкреслила, що до розробки економічного плану мають бути залучені представники громадянського суспільства, повідомляють «Українські новини».

Також за її словами, розроблений план має допомогти міжнародному співтовариству визначитися з можливою сумою надання такої допомоги.

Крім того, вона сказала, що необхідно ЄС та Україні визначитися про майбутнє вже парафованої Угоди про асоціацію.

Вона резюмувала, що українська влада повинна продемонструвати, що вона знає, що необхідно робити для розвитку співпраці з ЄС.

Нагадаємо, депутат Європейського парламенту, глава комітету Європарламенту із закордонних справ Ельмар Брок допускає виділення Європейським Союзом Україні 20 млрд євро на проведення реформ і запобігання дефолту країни.

Міжнародний валютний фонд озвучив умови надання Україні кредиту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

378