Використовувати під час сутичок у Києві автомобілі швидкої допомоги, які стоять на митному майданчику на вулиці Мала кільцева, було неможливо, оскільки у них відсутнє медичне обладнання.

Про це заявляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, коментуючи анонс випуску програми «Гроші», у сюжеті якої йдеться про те, що «влада не випускала на вулиці автомобілі «швидких», які стоять у районі Великої окружної у Києві, в той час, як учасники масових акцій потребували медичної допомоги».

«Справді, на території ТОВ «Митний термінал Київщини» за адресою: Київська область, с. Софіївська Борщагівка, вул. Мала кільцева, 10/1 знаходиться партія автомобілів екстреної медичної допомоги, які належать НВО «Практика», що зберігає ці автомобілі на умовах договору оренди», - повідомили у МОЗ, підкресливши, що знаходиться там не тисяча, як стверджують журналісти, а близько п'ятисот автомобілів.

У відомстві нагадали, що НВО «Практика» стало одним із переможців тендеру МОЗ та зобов'язано до кінця березня поточного року передати міністерству 1165 автомобілів екстреної медичної допомоги. Але до того всі автомобілі повинні бути укомплектовані медичним обладнанням згідно з ДСТУ.

«Таким чином, автомобілі екстреної медичної допомоги, які знаходяться в районі вул. Велика окружна, не належать ні комунальним, ні державним закладам охорони здоров'я і не можуть експлуатуватися, оскільки у них повністю відсутнє медичне обладнання», - підкреслили у МОЗ.

«Можливості застосувати зазначені автомобілі для надання екстреної медичної допомоги постраждалим під час сутичок у центрі Києва не було», - зазначила прес-служба.

МОЗ звертається до журналістів програми «Гроші» з проханням не вдаватися до грубих порушень європейських журналістських стандартів і не вводити в оману громадськість завідомо неправдивою інформацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308