Міжнародний валютний фонд озвучив умови надання Україні кредиту. Про це йдеться у стенограмі виступу керуючого директора Фонду Крістін Лагард на прес-конференції у Сіднеї.

«Перш за все, Україна є членом МВФ. А МВФ тут, щоб допомагати всім своїм партнерам. Тому якщо українська влада звернеться за допомогою до МВФ, чи то політичні консультації, чи то фінансова підтримка разом з обговореннями економічних реформ, ми готові допомогти. Це, по-перше.

По-друге, важливою є наявність економічної програми у влади і народу, бо це запорука успіху майбутнього української економіки.

По-третє, ми повинні працювати відповідно до правил. Існують економічні реформи, які, як ми всі знаємо, повинні бути запущені, принаймні, для того, щоб міжнародне співтовариство допомогло і підтримало країну у фінансовому відношенні. Це те, що ми будемо робити, якщо нас попросять», - заявила Лагард.

За її словами, МВФ готовий надати допомогу Україні.

Як повідомляв ForUm, виконуючий обов'язки міністра фінансів України Юрій Колобов звернувся за фінансовою допомогою до західних держав-партнерів.

Раніше МВФ висунув Україні умови для надання чергового траншу кредиту. Серед них: встановлення гнучкого валютного курсу (у січні 2014 р. Україна цю умову виконала), підвищення цін на газ для населення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2373