У четвер Верховна Рада проголосує за коаліційний уряд. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, під час засідання парламенту заявив його голова Олександр Турчинов.

«Формування уряду - це той стрижень, який триматиме всю владу, тому доручаю: у четвер коаліційний уряд має бути проголосований», - сказав Турчинов.

Також він порадив керівникам фракцій вести переговори «вдень і вночі», щоб встигнути до четверга представити новий склад Кабміну.


Нагадаємо, активісти Майдану сформулювали свої критерії щодо вибору членів до нового уряду.

Як раніше повідомляв ForUm, 21 лютого Верховна Рада України прийняла рішення про відновлення дії Конституції в редакції 2004 року.

Цей закон передбачає перехід від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління, за якої формування уряду здійснює не Президент, а коаліція депутатських фракцій. При цьому термін повноважень Верховної Ради було продовжено до 5 років.

Також розширено повноваження Верховної Ради, яка отримує право призначати прем'єр-міністра, міністрів оборони, іноземних справ за поданням президента, а також за поданням прем'єр-міністра - інших членів.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

329