Знесення пам'ятників В.І. Леніну може мати серйозні наслідки для ескалації напруженості в Криму. Про це заявив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов у ході екстрених переговорів з приводу ситуації, пов'язаної з демонтажем пам'ятників Леніну в Зуї та інших регіонах Криму, повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

«Провина за конфлікт ляже на тих людей і керівників, які своїми безвідповідальними заявами провокують розпалювання конфлікту. Невже питання пам'ятників Леніну зараз первинне для Криму в плані забезпечення безпеки жителів півострова? Закликаю до державної мудрості та виваженості рішень усіх, хто відчуває свою відповідальність за кримчан», - заявив він.

Кримський прем'єр акцентував увагу представників політичних та національних організацій на крайню серйозність положення і вибухонебезпечність ситуації в разі подальшого розігрівання конфлікту: «Знесення пам'ятника Леніну в обставинах глибокого соціального катаклізму, в якому перебуває країна, може мати непередбачені наслідки для Криму. Питання демонтажу пам'ятників потрібно вирішувати цивілізованим шляхом, тільки обговоривши з громадою, щоб кожен міг рівною мірою висловити своє ставлення до пам'ятника на референдумі».

Голова Ради міністрів АРК звернувся з наполегливим проханням до представників політичних і національних організацій автономії зробити все можливе, щоб прихильники тієї чи іншої партії, національної організації не допустили сутичок, які матимуть лавиноподібний ефект.

Нагадаємо, раніше голова уряду Криму Анатолій Могильов заявив, що Рада міністрів Криму в тісній координації з міліцією, СБУ і прокуратурою здійснюють оперативні заходи щодо профілактики та недопущення проявів екстремізму та анархії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204