Представники Міністерства охорони здоров'я домовилися з протестуючими студентами та викладачами Національного медичного університету ім. Богомольця про співпрацю в розробці нормативних документів, які регламентуватимуть подальшу роботу з виконання вимог студентського співтовариства. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

«Сьогодні до стін Міністерства охорони здоров'я України прийшли студенти та викладачі Національного медичного університету ім. Богомольця і влаштували мітинг, на якому висунули низку вимог», - йдеться у повідомленні.

Основні вимоги активістів - негайне відсторонення ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Віталія Москаленка від займаної посади і створення Незалежної комісії з розслідування фінансової діяльності університету за останні п'ять років. Крім того, вони вимагали включення викладачів і студентів медичного співтовариства до Незалежної наглядової ради МОЗ України, яку необхідно створити найближчим часом для вирішення бюджетних і кадрових питань у галузі.

«Перший заступник в.о. міністра охорони здоров'я України Олександр Качур поспілкувався зі студентським активом, відповів на всі їхні запитання та закликав до подальшої консолідованої роботи», - зазначили у МОЗ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

439