Центральна виборча комісія ініціює технічні зміни до Закону «Про вибори Президента України» з метою економії коштів. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

«З метою зменшення витрат на проведення виборів, ЦВК підготувала і передала у Верховну Раду свої пропозиції щодо технічних змін до Закону України «Про вибори Президента України». Зокрема, ми пропонуємо зменшити кількість членів дільничних виборчих комісій від одного кандидата з двох осіб до одного. Тільки такі зміни дозволять заощадити близько 300 млн грн», - сказав голова Центрвиборчкому.

Також, за його словами, ЦВК ініціює зменшення терміну повноважень членів дільничних виборчих комісій для економії бюджетний коштів.

Охендовський зазначив, що всі члени Комісії готові виконувати свої обов'язки до закінчення терміну їх повноважень, який настає 1 червня 2014 року.

Він уточнив, що реєстрація кандидатів у президенти розпочнеться 25 лютого і триватиме до 30 березня 2014. При реєстрації кандидат зобов'язаний внести заставу в розмірі 2 млн 500 тис. грн.

Нагадаємо, 24 лютого Верховна Рада України виділила з державного бюджету на 2014 рік кошти на проведення дострокових президентських виборів.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

625