У справі про викрадення активістів Майдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького затримано двох високопоставлених чиновників МВС. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на засіданні Верховної Ради заявив уповноважений парламенту з контролю за роботою ГПУ Олег Махніцький.

«ГПУ спільно з МВС розслідується кримінальна справа щодо викрадення Луценка та Вербицького. Приступили до перших затримань. Станом на зараз, затримано двох осіб - це високопоставлені чиновники МВС», - повідомив Махніцький.

«Також ми витребували справу за фактом побиття Тетяни Чорновіл для подальшого розслідування. Справа перекваліфікована на замах на вбивство. Вирішується питання про кваліфікацію справи за ознаками тероризму. Витребувано справу за фактом викрадення Булатова. Доручено всім терорганам прокуратури з'ясувати обставини за всіма фактами знесення пам'ятників Леніна. Ці справи були незаконно розпочаті на порожньому місці», - вважає він.

Генпрокуратура України порушила низку кримінальних справ відносно злочинів, скоєних під час масових акцій протестів в Україні. «У справі щодо побиття студентів 30 листопада 2013 року, яка потрапила під амністію, відновлено провадження за статтею 340, яка передбачає відповідальність за перешкоджання мирним акціям протесту шляхом застосування насильства, вирішується питання порушення кримінальної справи за ознаками скоєння тероризму», - сказав олег Махніцький.

Порушено також справу за фактами катувань активіста Гаврилюка, якого розділи на морозі. «Вже винесено підозру кільком працівникам міліції та вирішується питання про взяття їх під варту», - повідомив уповноважений.

За інформацією Махніцького, ГПУ також працює над питанням звільнення батька і сина Павличенків.

«Під час масових акцій до працівників прокуратури, які виконували завдання проти народу, керівництвом ГПУ виносилися заохочення. Є ціла низка наказів про заохочення за затримання та арешт мітингувальників. Є навіть відповідні фотографії», - зазначив він.

Нагадаємо, за даними МОЗ, у період з 18 лютого унаслідок сутичок у центрі Києва загинули 82 людини. У справі про масовий розстріл мирних демонстрантів у Києві фігурує понад 50 підозрюваних.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

712