Можливі кадрові зміни в уряді повинні ґрунтуватися тільки на результатах роботи міністрів, оскільки в Кабміні повинні працювати лише ті чиновники, які забезпечили економічний підйом очолюваних ними галузей. Також важливо, щоб там працювали лише ті держслужбовці, які не викликають громадського невдоволення. Таку думку висловив політолог Євген Магда.

«Сьогодні потрібно поглянути на рік, що минає, та зробити висновки. В уряді повинні працювати ті міністри, які забезпечили економічний підйом і не викликали громадського обурення. Тому було б правильним оцінити результати роботи кожної з галузей економіки і відправити у відставку лише непродуктивних. Тільки результати роботи і її ефективність можуть бути мірилом для держслужбовця. Така логіка очевидна», - зазначив експерт.

Так, за його словами, якщо галузь демонструє зростання, то звільняти «корисні кадри» нелогічно, оскільки новопризначені чиновники вимагають значного часу і досвіду. Так, якщо сьогодні найуспішнішим сектором в українській економіці є АПК, то йому потрібно дати можливість працювати в тому ж режимі.

При цьому Магда зазначив, що міністерства, які не забезпечили економічний підйом, результати роботи яких сумнівні, повинні звітувати перед урядом і згодом повинні піддаватися кардинальним кадровим змінам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

443