Голови вищих судів України закликали суддів до стабільної роботи. Про це йдеться у спільній заяві голови Верховного суду України Ярослава Романюка, голови Вищого господарського суду України Віктора Татькова, в.о. голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Євгена Литвинова, в.о. голови Вищого адміністративного суду Михайла Цуркана, повідомляє прес-служба Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

«У цей непростий час, у період змін у суспільно-політичному житті нашої держави звертаємося до суддів і працівників судів, адже суди були і є легітимними органами державної влади, єдині, хто здійснюють правосуддя. Статус судді в реаліях сьогодення вимагає від нас, професійних суддів, максимальної зібраності, виваженості, стриманості, стійкості і розсудливості. Впевнені, що ви усвідомлюєте це», - йдеться у повідомленні.

Голови вищих судів України звернулися до представників суддівського корпусу, незалежно від рівня і юрисдикції суду, і закликали забезпечити стабільну роботу судів, адже своєчасний, справедливий та неупереджений розгляд справ суддями, які керуються Конституцією і прийнятими Верховною Радою України законами України, - запорука громадського правопорядку.

Голови вищих судів України також висловили впевненість, що поведінка суддів як носіїв судової влади має бути позбавлена емоцій, а стабільна робота судів, поєднана із беззаперечним дотриманням суддями основоположних принципів здійснення правосуддя, сприятиме подоланню кризових явищ у суспільстві правовим шляхом і формуванню довіри до державної влади, у тому числі і судової.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

346