В.о. міністра аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк перебуває на робочому місці і продовжує виконувати покладені на нього обов'язки.

Зокрема, Мінагрополітики працює над організацією весняної посівної кампанії, забезпечення продовольчої безпеки, а також стабілізації цінової ситуації в країні. Міністр звернувся до керівництва Майдану з приводу отримання працівниками відомства можливості доступу до своїх робочих місць для вирішення нагальних соціально-економічних питань, таких як виплати стипендій і заробітних плат студентам і викладачам профільних вузів і підприємств.

«Сьогодні, незважаючи на складну ситуацію в країні та складні умови роботи самого аграрного відомства, жодних загроз щодо зриву весняно-польових робіт, щодо дефіциту палива або нестачі добрив для їх проведення немає», - повідомив міністр.

Присяжнюк повідомив, що 93% озимих продовжують перебувати в доброму та задовільному стані. А сільгосппідприємства із 19 регіонів вже приступили до їх підгодівлі. Аграрії ж Криму почали сівбу ранніх ярих зернових культур, зокрема ячменю, який вже засіяно на площі 22 тисячі гектарів. Що стосується структури посівних площ, за прогнозними даними, посівна площа ярих сільськогосподарських культур у всіх категоріях господарств під урожай 2014 року очікується на рівні 19,2 мільйона гектарів. Щодо матеріально-технічного забезпечення аграріїв, міністр повідомив, що у них є насіння для посівної, мінеральні добрива та засоби захисту рослин.

У той же час, за словами глави відомства, міністерство постійно проводить моніторинг цінової ситуації і наявності продовольства. Тому недавня паніка на продовольчому ринку є лише безпідставним ажіотажем, що закономірно в нинішніх умовах.

«Продовольча безпека також забезпечена на 100%. Тому хвилювання не повинно бути, а ажіотаж - це закономірно в таких умовах», - зазначив Присяжнюк.

Міністр пишається тим, що всі чотири роки в його відомстві працювало багато справжніх професіоналів, які координували роботу вітчизняного АПК.

«Я пишаюся тим, що в нашому відомстві кожен новий керівник примножує напрацювання попередника, і я вірю, що так буде і цього разу. Я сподіваюся, що така соціально важлива ініціатива, як «Рідне село», буде продовжена, а також буде продовжена фінансова підтримка дрібнотоварних сільськогосподарських товаровиробників і сільських територій в цілому», - заявив Присяжнюк.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344