Апеляційний суд Київської області звільнив з-під варти під підписку про невиїзд «васильківських терористів» Володимира Шпару, Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза, засуджених до шести років ув'язнення за нібито намір підірвати пам'ятник Леніну у Борисполі в День незалежності України у 2011 році.

Відповідну постанову оголосив суддя Апеляційного суду Олег Левчук під час підготовчого засідання з розгляду апеляційної скарги адвокатів на вирок засудженим.

«Клопотання захисників задовольнити. Запобіжний захід відносно Мосійчука, Шпари і Бевза змінити підпискою про невиїзд. За рішенням суду з-під варти звільнити негайно», - зазначається у постанові суду, повідомляє «УНІАН».

Безпосередній розгляд апеляційної скарги на вирок відбудеться 26 березня о 10.30.

Під час судового засідання суд запитав у представника прокуратури його думку щодо заявленого клопотання про зміну засудженим запобіжного заходу й отримав відповідь: «Я покладаюся на рішення суду. Не маю серйозних заперечень».

Нагадаємо, 22 серпня 2011 року у Василькові Київської області працівники СБУ вилучили нібито вибуховий пристрій. СБУ затримала двох депутатів Васильківської міської ради Мосійчука і Бевза та помічника депутата Шпару, яких звинуватили у підготовці теракту, а саме - підриву пам'ятника Леніну у Борисполі. Сам пам'ятник на той момент вже був демонтований за рішенням Бориспільської міської ради.

10 січня 2014 року Києво-Святошинський райсуд виніс вирок фігурантам справи - по шість років ув'язнення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

376