Прокурор міста Севастополя Ігор Пілат виступив із закликом до мешканців міста не піддаватися «на різного роду заклики до провокації та сепаратизму», а також «припинити протистояння, сприяти правопорядку в місті, миру і спокою і не допустити жертв і самосудів». Про це йдеться у зверненні міського прокурора, оприлюдненому прес-службою прокуратури Севастополя.

У своєму зверненні Пілат констатує, що події в державі відбиваються і на мирному житті городян.

«Зусиллями керівництва генпрокуратури України розслідується кримінальне провадження щодо масових вбивств учасників Майдану - мирних громадян і співробітників правоохоронних органів - «Беркута» зокрема. У цьому провадженні буде дана відповідна кваліфікація дій та бездіяльності кожного чиновника, який, так чи інакше, мав відношення до таких наслідків», - підкреслив прокурор Севастополя.

Прокурор Севастополя закликає «всіх до розуміння ситуації». «Не піддавайтеся на різного роду заклики до провокацій та сепаратизму! Я звертаюся до депутатів і політиків усіх рівнів - заради спокою в місті запобігти негативним проявам і розпалюванням міжнаціональної ворожнечі, втягуванням громадян у незаконні прояви, що може призвести до наслідків, які, як гіркий досвід, ми вже маємо. Такі помилки дуже дорого обходяться суспільству. Наші діти й онуки не заслуговують такого життя, вони розраховують на неподільну державу і щасливе майбутнє», - наголошується у зверненні.

«Що стосується питання, з ким силові структури, даю однозначну відповідь: безперечно - з людьми. Але з тими, хто розуміє, що скоєння злочину карається за законом. Я нагадую всім правоохоронцям - ми з вами давали присягу на вірність українському народу та державі. Закликаю всіх припинити протистояння, сприяти правопорядку в місті, миру і спокою і не допустити жертв і самосудів», - завершив Пілат.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

366