До Держдуми РФ внесено законопроект про спрощене надання російського громадянства російським громадянам України та членам їхніх сімей.

Автором відповідної ініціативи виступив депутат Ілля Дроздов (ЛДПР).

Зокрема, документ вносить зміни до закону «Про громадянство РФ». Як зазначається у супровідних документах, вони розроблені з метою спрощення процедури отримання російського громадянства для громадян України російської національності та членів їхніх сімей, які підтвердили таку, якщо один із предків по прямій висхідній лінії був росіянином за національністю - за народженням».

Згідно з текстом законопроекту, російське громадянство «може бути передано, у тому числі від бабусь та дідусів, прабабусь та прадідусів росіян за національністю їхнім дітям, онукам і правнукам», передає «ИТАР-ТАСС».

Поправками передбачено, що в громадянство не приймаються у спрощеному порядку протягом шести місяців громадяни України російської національності та члени їхніх сімей, які є співвітчизниками у разі, якщо вони нададуть документи або інші докази, які підтверджують їхню етнічну належність до росіян.

У пояснювальній записці автор пояснює, що його законодавча ініціатива безпосередньо пов'язана з подіями в Україні. На думку депутата, у зв'язку з подіями, що відбуваються в Україні, «найближчим часом на територію РФ можливий величезний притік громадян України з проханням про надання їм статусу біженців».

Крім того, стверджує Дроздов, «влада України не змогла гарантувати безпеку громадян своєї держави, у тому числі і російського населення, посилення націоналістичних явищ».

«Необхідно стимулювати приплив росіян у РФ, оскільки це допоможе стабілізувати етнічний склад громадян російської національності і запобігти масштабній міграції з держав Азії», - зазначає автор законопроекту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

328