Виступ українських олімпійців у Сочі був дуже успішним. Про це заявив президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, повідомляє прес-служба НОК

«8 років ми чекали на олімпійську нагороду на зимових Іграх, 20 років - на зимове олімпійське «золото». За кількістю та якістю медалей ми повторили успіх у Ліллехаммері-94. Однак зараз у нас відразу чотири олімпійські чемпіонки та бронзовий призер», - підкреслив Бубка.

«Перемога біатлоністок в естафеті - це було щось неймовірне! Недарма президент Міжнародного Олімпійського Комітету Томас Бах назвав це досягнення одним із найбільших моментів зимових Олімпійських ігор в Сочі, підкресливши, що це досягнення стало потужним, важливим символом єдності під час непростої ситуації в Україні. За кілька днів до тріумфального старту ми з президентом Федерації біатлону Володимиром Бринзаком зустрічалися з дівчатами. Дружньо поспілкувалися, обговорили спортивні та психологічні нюанси, я поділився своїм досвідом спортивної кар'єри. Тоді я сказав дівчатам - це буде ваш день! Вірте в свої сили, ви все вмієте! І приємно, що на прес-конференції після перемоги Олена Підгрушна сказала, що на останньому колі у вкрай непростій боротьбі ці слова додали їй сил для перемоги. Пишаюся нашими біатлоністками», - заявив Бубка.

Головний олімпієць країни також відзначив низку високих результатів наших спортсменів, які потрапили в десятку кращих у змаганнях з біатлону, фристайлу та фігурного катання.

Він також підкреслив, що для 24 із 43 українських олімпійців Ігри в Сочі стали дебютними у кар'єрі, що є гарним досвідом і перспективою на майбутнє.

«Звичайно, нам було дуже непросто виступати, адже ми переживали разом із країною непрості часи, хвилювалися за наших рідних, близьких, співвітчизників. Хвилина мовчання під час загальних командних зборів та прес-конференції наших біатлоністок, чорні жалобні стрічки на державних прапорах в Олімпійських селищах та під час участі команди у церемонії закриття, спільні заяви та інтерв'ю в ЗМІ - ми весь час були нероздільно пов'язані з тим, що відбувається у нас в рідній країні. Свої перемоги ми присвятили всьому українському народу. Ми пишаємося тим, що прославили Україну і на честь перемог наших олімпійців на світовому спортивному форумі піднімався державний прапор і лунав гімн України. Щиро вірю, що олімпійські досягнення стануть хорошим знаком для подальшого процвітання нашої країни», - зазначив Бубка.

Нагадаємо, що жіноча збірна України з біатлону завоювала золоту медаль в естафеті на Олімпіаді в Сочі. Український квартет представляли Віта Семеренко, Юлія Джима, Валя Семеренко та Олена Підгрушна.

Віта Семеренко виборола бронзову медаль у спринті на 7,5 км

Українська збірна на XXII зимових Олімпійських іграх у Сочі в загальнокомандному медальному заліку завершила виступ на 20-му місці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1159