У новий уряд повинні увійти представники Майдану, а також необхідно ввести нову посаду в міністерствах - заступник міністра для боротьби з корупцією.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, в ході погоджувальної ради заявив глава парламентської фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Він акцентував увагу на необхідності створення Уряду національної довіри.

За його словами, він також провів зустрічі з представниками Мінфіну й отримав інформацію від Національного банку України і Державного казначейства. «Держскарбниця розграбована, Україна доведена до банкрутства.... Нічим платити за борговими зобов'язаннями», - підкреслив він.

Втім, політик вважає, що НБУ може позитивно вплинути на ситуацію і має забезпечити стабільність національної валюти і не допустити інфляції.

Крім того, він упевнений, що в складній ситуації Україні допоможе фінансова допомога із Заходу, а також відновлення програми МВФ. Так, Яценюк спілкувався з міністром фінансів США, і той повідомив, що механізм фінансової підтримки вже запущений і зараз стоїть питання створення уряду України.

Як раніше повідомляв ForUm, виконувач обов'язків міністра фінансів України Юрій Колобов звернувся по фінансову допомогу до західних держав-партнерів.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

337