Головне завдання українського парламенту на сьогодні - це створення коаліційного уряду. Про це, як повідомили Forum'у в прес-службі, в ході погоджувальної ради заявив голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.

«Головне завдання, яке має виконати парламент - це формування коаліційного уряду, якому довірятиме український народ. Жоден уряд в Україні ще не працював у таких екстремальних умовах і не мав такого складного завдання, яке потрібно реалізувати за лічені дні. Тому вже учора почалися консультації між фракціями щодо формування уряду», - сказав він.

Також спікер висловив сподівання, що результат цих переговорів буде відомий уже завтра.

«Сьогодні питання не в посадах, а в порятунку країни. Саме таке стоїть питання і саме такої відповіді від нас чекають», - зазначив голова ВР.

Крім того, Турчинов попросив народних депутатів сконцентруватися на формуванні уряду, а не на обговоренні законопроектів у комітетах. «Я знаю, що в комітетах величезна кількість законопроектів, але їх нікому реалізовувати, тому без формування уряду і відновлення виконавчої влади наша діяльність неефективна», - вважає спікер.

Він попросив парламентарів сформувати в комітетах 3-5 першочергових законопроектів, які Рада зможе ухвалити сьогодні-завтра.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив про готовність подати у відставку відразу ж після сформування виконавчої влади.


Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171