Посадові особи Головного управління Держсанепідслужби у Київській області неодноразово планово перевіряли лікувально-профілактичні установи, а в інших випадках - не виконували заплановані заходи у встановлені терміни, повідомили в прес-службі прокуратури Київської області.

Так, вони неправильно вживали заходів щодо притягнення винних до відповідальності. Крім того, не забезпечувався належний контроль за виконанням внесених приписів.

Згідно з даними перевірки, у багатьох актах немає даних про вручення їхніх примірників суб'єкту господарювання або уповноваженій ним особі, немає детального опису виявлених порушень.

Також не надавалися відповіді на звернення народних депутатів України. В окремих випадках, відмовляючи у задоволенні вимог заявника, посадові особи Головного управління не роз'яснювали порядок оскарження наданої відповіді, як того вимагає закон.

Реагуючи на виявлені порушення, начальнику Головного управління Держсанепідслужби у Київській області внесено подання, яке перебуває на розгляді. За його результатами буде вирішено питання про відповідальність винних посадових осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326