Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив про необхідність збереження територіальної цілісності України.

«У нас єдині цілі щодо України. Україна має бути цілісною. Ніхто не повинен роздерибанити цю велику країну, вона нам не чужа. Тому не треба переживати, що ось, там щось сталося, у нас буде. Треба переживати за те, що наші люди там переживають цю важку кризу. Це дуже важко, і це тільки початок», - сказав Лукашенко в неділю, спілкуючись з жителями Мінська після покладання вінка до монумента Перемоги в білоруській столиці, повідомили агентству в прес-службі глави держави.

«У них свої проблеми. Майдан для нас не новина. Це ж не вперше і, ви знаєте, з першими майданівцями (Віктор Ющенко та інші) я досі дружу. У них свої питання, у нас - свої, і ми на цьому будуватимемо свою політику. У них своя держава, а у нас - своя», - зазначив білоруський лідер.

«Красиво на площі можна говорити, можна закликати до чого завгодно. Але завтра ж почнуться питання економіки, фінансів. Людям треба платити пенсії, зарплати, дати роботу. Ось які питання завтра стануть перед революціонерами», - сказав президент.

Тому, продовжив він, якщо все по-доброму, по-мирному, ми приречені жити з ними в дружбі і злагоді», передає «Інтерфакс».

Лукашенко нагадав, що щось подібне до українського Майдану намагалися зробити і в Білорусі у 2010 році. «Тепер наш народ зрозумів, що могло би бути, якщо б цьому потурали. Але ми ж ні водою їх не поливали, ні сльозогінний газ не застосовували, нікому нічого не ламали. Але якщо ти доторкнувся до військової людини, міліціонера, спецназівця, який вас намагається там розборонити, відповідь буде миттєва, - сказав президент.

«Як я можу дозволити, щоб військовій людині плювали в обличчя, а тим більше вбивали? Тому ви не переживайте. Все буде нормально. Ми нічого один в одного не взяли, ні в кого нічого не вкрали і шикарного за чужий рахунок нічого не створили. Там уже довели людей до такого стану: деякі махнули, думають, гірше не буде», - продовжив глава держави.

У прес-службі президента повідомили, що тему подій в Україні Лукашенко торкнувся і під час спілкування з дипломатами, присутніми на церемонії покладання вінка до монумента Перемоги в Мінську. «Все буде нормально, ми ж слов'яни», - сказав він, звертаючись до посла України в Білорусі Михайла Єжеля.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207