Прокуратура Закарпатської області розпочала досудове розслідування за фактами одержання неправомірної вигоди керівництвом і працівниками Чопської митниці, повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Як йдеться в повідомленні, 23 лютого відомством внесено до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянка або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) за фактами отриманням посадовцями Чопської митниці Міндоходів неправомірної вигоди в особливо великих розмірах.

Зазначені відомості внесені на підставі повідомлень у засобах масової інформації.

«Зокрема у відеосюжеті керівник Чопської митниці Міндоходів Сергій Харченко вказав на свою і підлеглих йому посадових осіб причетність до вчинення протиправних дій, пов'язаних із вимаганням та отриманням коштів в іноземній валюті в особливо великих розмірах за сприяння, із використанням свого службового становища у здійснення безперешкодного митного оформлення транспортних засобів, які прямували на митну територію України в пунктах пропуску, розташованих у зоні діяльності Чопської митниці», - йдеться в повідомленні прокуратури.

Досудове розслідування цього кримінального правопорушення проводить слідчий відділ прокуратури Закарпатської області.

Вживаються заходи для встановлення місцезнаходження Харченка.

Нагадаємо, за повідомленням закарпатського сайту mukachevo.net, 22 лютого активісти «Правого сектору» схопили начальника Чопської митниці Харченка, прив'язали його скотчем до стовпа біля Закарпатської ОДА й записали на відео його зізнання про корупційні схеми, які діяли на митниці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

338