У Росії введено мішану систему виборів у Держдуму - 225 депутатів будуть обиратися за партійними списками і 225 - за одномандатними округами.

Відповідний закон підписав Президент Росії Володимир Путін. Закон був ухвалений Держдумою 14 лютого і схвалений Радою федерації 19 лютого.

Нагадаємо, у Росії після останніх виборів до Держдуми 4 грудня 2011 року відбулися кілька великих акцій протесту проти фальсифікацій. На виборах, які проводилися за партійними списками, із 450 мандатів «Єдина Росія» отримала 238, КПРФ - 92, «Справедлива Росія»- 64, ЛДПР - 56, передає «УНІАН».

Пізніше незгодні з черговою перемогою партії влади «Єдина Росія» створили рух «За чесні вибори», який координує діяльність опозиціонерів. Одним із популярних гасел опозиції стало - «Єдина Росія - партія шахраїв і злодіїв».


Остання масова акція пройшла 6 травня 2012 року напередодні інавгурації Путіна і закінчилася масовими заворушеннями, внаслідок яких у Москві було затримано близько 400 осіб.

На думку експертів, рішення про перехід до мішаної системи виборів прийнято, оскільки «Єдина Росія» себе скомпроментировала і навряд чи зможе набрати більшість на нових виборах, які відбудуться у 2016 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162