В.о. віце-прем'єр-міністра України Юрій Бойко перебуває в Києві і продовжує виконання своїх функціональних обов'язків як члена уряду. У повному складі продовжує працювати також служба в.о. віце-прем'єра, повідомляє прес-служба чиновника.

Прес-служба Бойко зазначила, що уряд продовжує забезпечувати функціонування в штатному режимі систем життєзабезпечення країни.

«Зараз головні підприємства, що відповідають за постачання населення енергоносіями, теплом і гарячою водою, працюють безперебійно в штатному режимі. Ми посилили контроль за функціонуванням роботи головних підприємств, які відповідають за життєзабезпечення населення. Всі вони працюють у штатному режимі, як і державні підприємства в галузі промисловості», - заявив в.о. віце-прем'єр-міністра.

Він також додав, що співробітники держустанов і відомств, в управлінні яких перебувають об'єкти енергетики та державні промислові підприємства, продовжують виконання своїх функціональних обов'язків.

Бойко зазначив, що Україна повністю забезпечуватиме виконання взятих на себе зобов'язань щодо безперебійного і безаварійного транзиту газу та постачання електроенергії кінцевим споживачам у країнах ЄС і Митного союзу.

«Будь-які політичні проблеми всередині країни не повинні перешкодити виконанню Україною своїх зовнішньоекономічних зобов'язань у сфері енергетики та інших зобов'язань перед міжнародним економічним співтовариством», - сказав Бойко.

Він підкреслив, що ситуація на ринку пального контролюється урядом, а запасів бензину і дизельного пального вистачить для забезпечення попиту більш ніж на три тижні.

Як раніше повідомляв ForUm, після прийняття Верховною Радою рішення про нове керівництво уряду нині чинний Кабінет Міністрів забезпечить передачу влади у повній відповідності з чинною Конституцією і законодавством.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

758