У фінустанов достатньо готівки для банкоматів. Про це повідомив радник глави НБУ Валерій Литвицький в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ.

За його словами, тимчасові перебої в столиці були спричинені ускладненою транспортною ситуацією і панічними чутками, які поширилися також і на ситуацію з бензином на АЗС та продуктами харчування в торговельних мережах. «Зараз додаткова готівка підвозиться вчасно», - зазначив Литвицький.

«У банкоматах гроші будуть збережені. Українці, заспокойтеся, ваші гроші нікуди не подінуться», - зазначив він.

Експерт переконаний - знімати готівку з банкоматів взагалі недоцільно, адже в торговельних мережах можна розраховуватися за допомогою карток.

«Якщо у вас є картки для банкоматів, краще використовувати ці картки за призначенням. Навіщо знімати з банкомату гроші, якщо карткою можна у магазині розраховуватися. У банкоматі, якщо ви знімаєте гроші, ви втрачаєте на комісії», - заявив він.

Литвицький закликає не піддаватися панічним настроям, адже зазвичай люди на емоціях приймають збиткові для себе рішення. «Не треба піддаватися таким панічним настроям. Той, хто реагує на ці речі неадекватно, потім втрачає», - зазначив радник глави НБУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

622