Київські аптеки забезпечені всім необхідним, нестачі на лікарські засоби і вироби медичного призначення (ВМП) за соціально-політичної обстановки і заворушень у столиці немає, повідомила директор Аптечної професійної асоціації України (АПАУ) Оксана Гуленко в п'ятницю.

«Постачання лікарських засобів в аптеки триває. Деякі аптеки в центрі міста, у зоні протистояння, не працюють, але в іншому аптечна мережа працює в штатному режимі», - сказала вона.

Гуленко спростувала інформацію про те, що деякі аптеки відмовляються відпускати перев'язувальні матеріали без рецепта, передає «Інтерфакс-Україна».

«Перев'язувальні матеріали - це вироби медичного призначення (ВМП), рецепти на них не виписуються. Відпуск рецептурних препаратів регулюється наказом МОЗ №360, у ньому ВМП не значаться. Якщо в якійсь аптеці вимагають рецепт на бинти, то повідомляйте - треба буде розібратися, на якій підставі аптека прийняла таке рішення», - сказала вона.

У той же час Гуленко зазначила, що аптеки надають гуманітарну допомогу і лише в рамках компетенції надають громадянам першу медичну допомогу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

441